Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 182 – Maj 2000 – side 14

Fagforeninger for velfærd

Mikkel Birk Jespersen

Modstanden mod angrebene på velfærden vokser. Det ser man i flere fagforeninger, hvor man bliver mere og mere opmærksomme på ikke bare at finde sig i nedskæringer, privatiseringer og udliciteringer.

Grete Enevoldsen, formand for FOA (Forbundet af Offentligt Ansatte) i Århus, siger til Socialistisk Arbejderavis: “I FOA er vi generelt imod udlicitering, men vi gør ekstra meget ud af modstanden i Århus, hvor de borgerlige presser på for få udliciteret. Vi møder bl.a. op til byrådsmøderne for at lægge pres på politikerne.”

‘Vi skal ud’

Også i Pædagogisk Medhjælper Forbund (PMF) er man på vagt overfor angreb på velfærden.

Op til LO’s kongres sidste år, hvor velfærdsstaten var hovedtemaet, lavede PMF en bog til forsvar for velfærden samt sit “eget bud på hvordan man kan snakke velfærd”, som Finn Danielsen, medlem af PMF's forretningsudvalg siger.

Han siger videre: “Velfærds-diskussionen er jo i høj grad stadig aktuel. I PMF prøver vi at være så udadvendte som muligt, og vi benytter enhver lejlighed til at komme ud med vores holdninger – bl.a. modstand imod udlicitering og bevarelse af den offentlige sektor.”

I det seneste nummer af Socialistisk Arbejderavis beskrev vi, hvordan interessen for at forsvare velfærden imod privatisering stiger i BUPL (Børne- og Ungdoms Pædagogernes Landssammenslutning), hvor 8 lokalafdelinger har dannet et såkaldt Velfærds-Initiativ.

Initiativet er inspireret af et lignende initiativ i Norge, hvor 7 fagforbund er gået sammen til forsvar for velfærden. D. 8. februar fortalte en repræsentant for det norske velfærdsinitiativ om erfaringerne fra Norge ved et møde i Århus’ Kommunale Fælles-repræsentation, hvor ca. 90 tillidsfolk var samlet.

Alt dette viser helt klart, at modstanden imod udlicitering og privatisering og imod nedskæringer generelt hele tiden bliver styrket.

Folk vil ikke bare finde sig i at blive ofre for politikernes eftergiven overfor markedets vanvid.

Flere artikler fra nr. 182

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Mikkel Birk Jespersen

Siden er vist 1090 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside