Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 223 – 14. januar 2004 – side 9

Ved nærmere eftertanke

Den røde planet

Klaus B. Jensen

I starten af januar landede den amerikanske rumsonde “Spirit” på Mars’ overflade – og kort tid efter kunne man på jorden se de hidtil bedste billeder fra den røde planet.

Succesen har fået spekulationerne om en snarligt bemandet rumrejse til planeten til at blomstre. Den berømte danske astrofysiker og Mars-forsker Jens Martin Knudsen forudså i DR2’s deadline, at den amerikanske præsident, George “Dubya” Bush, i sin “State of the Union” i marts ville bekendtgøre et nyt stort amerikansk rumprojekt. (Det er dog ikke ministeriet for Homeland Security der her er involveret i terrorbekæmpelse på Mars, men blot tale om at sende mennesker til planeten – men man kan selvfølgelig aldrig vide, hvad verdens største imperialistiske magt skjuler i kortene.)

Intergalaktisk valgkamp

Løfter fra George Bush om amerikansk succes i rummet skal muligvis ses som et led i valgkampen til det amerikanske præsidentvalg. Indtil videre har Bush givet den amerikanske befolkning løfter om et våbenskjold, der kan forhindre Saddam Husseins og andre såkaldte terroristers masseødelæggelsesvåben i at ramme USA. Et våbenskjold der i øvrigt er så dyrt at man kunne have bygget en firsporet motorvejsbro fra USA til Europa. Han har givet dem en underholdning til aftensmaden med en krig i Irak.

Med en bemandet rummission til Mars vil han overgå i historien som en af verdens største mænd – derudover vil han også komme til at stå stærkt ved valget, for der kan da umuligt være nogen, der kan overgå Bush’s bedrifter. Valgløfter som offentlig sygeforsikring, fri skolegang, mere velfærd osv. er vand ved siden af.

Den røde planet bliver sort

Man kan dog undre sig over, hvorfor Bush netop har valgt planeten Mars, der jo som bekendt har tilnavnet “den røde planet”. Det kan selvfølgelig være han er sponsoreret af et chokolade-firma, eller har han været for meget sammen med John Wayne, der i 50’ernes kamp mod kommunisterne mente, at man skulle fjerne den røde farve fra det amerikanske flag. Et nyt oplagt farvevalg ville være sort, måske endda med en lille Enron-reklame i neon eller et swoosh fra Nike.

Bamse og Kylling også med

Med sig bragte Spirit en dvd med informationer fra Jorden, her kan de heldige marsboere bl.a. læse om Bamse og Kylling, Kim Larsen, Legoroboten Biff, Britney Spears og mange andre. Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er også nævnt på DVD'en, men fra NASA’s side har man desværre glemt Anders Fogh Rasmussen – det ville ellers have været et oplagt sted at sende ham hen.

Billedtekst:
Anders Fogh er ikke blandt de 4 mio. navne som er sendt til Mars på en DVD. Derimod er både Bamse og Kylling samt den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen at finde på Mars’ overflade.

Flere artikler fra nr. 223

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 920 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside