Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 223 – 14. januar 2004 – side 11

11. december 2003 i Århus: Aktionsdag mod finansloven

"Vi vil ha Fogh væk"

3000 erhvervsskoleelever, gymnasieelever, folkeskoleelever og andre uddannelsessøgende deltog i demonstrationen i Århus.

Folk ankom i dusinvis af busser fra hele Jylland, og der var også mobiliseret stort i Århus. Under paroler som ”Bevar Skolepraktikken” og ”Vælt regeringen” gik vrede elever og studerende igen-nem byen, og råbte: ”NEJ til nedskæringer” og sang let modererede julesange med krav om at bevare skolepraktikken og sænke klassekvotienten.

Den flotte samling af elever og studerende på tværs af uddannelserne var uden tvivl et resultat af erfaringerne fra efterårets mange kampe blandt både gymnasieelever og erhvervsskoleelever, og idéen om, at man står stærkere sammen end hver for sig har fået et godt skub fremad. Uffe Lembo, formand for DGS i Århus Amt, sagde fra talerstolen: ”Vi er fandeme ikke individualister som kæmper på for forbedringer på bekostning af hinanden. Vi beviser her, at solidariteten IKKE er gået af mode!”

På demonstrationen talte vi med Mette Sørensen, Camilla Madsen og Lise-Lotte Larsen, fra Teknisk Skole i Ålborg:

Hvad er hovedårsagen til at I deltager her i dag?

”Fordi regeringen skærer ned på skolepraktikken. SKP er den eneste måde at sikre at alle kan få den uddannelse de ønsker. F.eks. på kok- og tjener-uddannelsen, som vi tager, vil det betyde store forringelser. Nedskæringerne på skolepraktikken vil føre til, at der er flere der ikke får en uddannelse – der vil komme flere på socialhjælp fremover.”

Hvad synes I om at stå her (i regnen), side om side med gymnasieelever og folkeskoleelever?

”Det beviser at vi tænker på hinandens uddannelser, at skoleelever og andre uddannelsessøgende ikke er ligeglade med f.eks. forringelserne i SKP.”

Hvad synes I om Fogh-regeringen?

”Vi vil ha’ Fogh væk – vi vil have en anden regering – en der ikke skærer ned på uddannelserne. Det kan blive svært at vælte regeringen, men vi skal da håbe.”

Flere artikler fra nr. 223

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1390 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside