Bededagstyveriet skal mødes med landsdækkende demonstrationer og strejker

Bededagstyveriet er SVM regeringens test på, om fagbevægelsens top vil give den modstand i de  kommende angreb på arbejderklassen. Regeringen har bevidst undladt at inddrage fagtoppen i beslutningen. Den  har efterfølgende heller ikke indgået aftaler med dem om kompensation.

Koblingen til oprustningen er alene et forsøg på, at få den beske medicin til at glide bedre ned. Det har intet med virkeligheden at gøre. 

Finansministeriet har i øvrigt for nylig ”opdaget”, at der findes 54 milliarder mere i statskassen som man har overset ved en regnefejl. Nej, dette tyveri er helt bevidst.

SVM-regeringen viser hvad det er den vil:  Få os til at arbejde mere, så kapitalen kan få mere ud af os. Erhvervsfrekvensen i Danmark er allerede tårnhøj og arbejdstempoet ligeså. Der er brug for flere fridage, ikke færre. Og der kommer mange flere af den slags angreb på arbejdsvilkårene.

SVM-regeringen viser hvad det er den vil:  Få os til at arbejde mere, så kapitalen kan få mere ud af os

Citat: Internationale Socialister

Fagbevægelsens top mærker presset fra folk på gulvet, hvor tilhængere af forslaget er umulige at opdrive. Men annoncekampagner og masser af sprutten og galde flytter ingenting. Der skal handling til. Og det haster. Her er et par forslag til hvad fagbevægelsen kunne gøre:

  • inddrage bededagstyveriet i OK23 ved at kræve én til én kompensation og få en feriedag mere. Ellers vil man ikke indgå en aftale.
  • indkalde til landsdækkende og regionale tillidsmandsmøder, hvor demonstrationer og strejker kan planlægges.
  • fastsætte en dato mellem nu og anden behandlingen af lovforslaget, hvor der indkaldes til massive protester overalt i landet.