Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

10 sandheder om udlicitering

  1. Der eksisterer ikke et frit valg, da valget mellem privat og offentlig er bestemt af pengepungen hos den trængende.
  2. Hvis pengene følger den enkelte borger, så svækkes det offentlige lighedsprincip, fordi de stærke og rige melder fra.
  3. Hvis det i dag er nødvendigt for ældre eller børnefamilier at købe såkaldte tillægsydelser, så skyldes det alene de sidste 10 års konstante nedskæringer og effektiviseringer.
  4. Konkurrencen skaber ikke effektivitet eller bedre og billigere tilbud, fordi det er serviceniveauet og de ansattes løn- og arbejdsforhold, der konkurreres.
  5. Den "fri" markedskonkurrence i udbuddene skaber ikke billigere tilbud, men snarere karteller, prisaftaler og udnyttelse af dominans på markederne.
  6. Private virksomheder deltager kun i udlicitering med et formål - at forøge deres profit.
  7. Der findes ikke en socialdemokratisk eller "rød" udliciteringspolitik. Udlicitering realiseres kun, når private firmaer kan tjene penge på det.
  8. De politiske modsætninger går ikke mellem de borgerlige/erhvervslivet på den ene side og Socialdemokratiet/SF/LO på den anden side, den går mellem top og bund i arbejderbevægelsen, mellem reformistiske partiers ledelser og fagtoppen på den ene side og folkene på gulvet på den anden side.
  9. Om udlicitering er en mulighed eller et onde afhænger af, hvor du er placeret i klassesamfundet. Arbejderklassen har ingen interesse i udlicitering, fordi det er os der arbejder, har få penge og bruger det offentlige system.
  10. Den praktiske test om holdningen til udlicitering er, når den bliver foreslået og står for døren. Hvis man ikke konsekvent imødegår den og er med til at organisere kampen imod den, har man overladt banen til kapitalisternes borgerlige talerør og de villige medspillere i arbejderbevægelsen.

Kilde:
Mennesker over profit – Bekæmp privatisering og udlicitering (2000)
Af Jacob Nerup og Charlie Lywood, Internationale Socialister/ISU

Pjecen kan købes hos Forlaget modstand.org.

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside