Moha Ziad, syrisk flygtning fra Odense og medlem af RFB:
“Jeg deltager med en tale, for at støtte de syrere i Danmark, som er i en presset situation og som har svært ved at tale deres egen sag. Selv er jeg ikke i fare, for jeg er politisk flygtning. Jeg ville ikke kæmpe i Assads hær mod mit eget folk. Indtil nu har mere end 200 syrere mistet deres opholdstilladelse i Danmark. Danmark kan ikke tvinge dem tilbage, men hvis de ikke rejser frivilligt, vil de blive sendt i et “udrejsecenter” som jo er som et fængsel. En del rejser ud af landet og forsøger at få asyl i andre lande. I Syrien skal mændene i militæret fra de er 19-42 år. Ellers koster det 8000 dollar. Hvis du ikke har aftjent din værnepligt, får det konsekvenser. I marts er det 10 år siden den syriske revolution startede. Den har kostet dyrt, men alligevel fejrer vi den.”
Elektra Lyholm-Raagaard, Socialisme 101 Odense:
“Jeg deltager i demonstrationen d. 20 marts, fordi jeg mener vi alle kan gøre en forskel i kampen mod racisme, og derfor også bør råbe op. En enkelt stemme er ikke meget, men hundredvis af demonstranter der råber i kor midt i byen er ikke til at undgå at høre. Jeg glæder mig til en inspirerende dag i et fællesskab der er fuld af kampgejst, håb og oprør!”
Fabian Gydelund Møller: Socialisme 101 Odense:
“For mig er anti-racisme lig med pro-mangfoldighed, og det er her, at jeg, som socialist, ser denne problematik som værende yderst relevant. For mange oplever racisme dagligt, og for få tager det alvorligt. Det er en problematik der bliver undermineret af de privilegerede, simpelthen fordi “der ikke findes racisme i Danmark.” Dette er objektivt ukorrekt. Socialisme er for mig et spørgsmål om mangfoldighed og lighed, og sålænge der er racisme vil man aldrig opnå denne lighed vi stræber efter. Det er en selvfølge, at man som socialist aktivt bør deltage i demonstrationerne imod racisme.”
Aya Jinani, som bor på Avnstrup udrejsecenter med sin mand og to børn;
“It’s important to have this demonstration because unfortunately the racism Is developing and catching wave, and the main stream is getting more and more negative to foreigners. In this circumstances, it’s important first of all to keep together to get to know each other better so we could create a strong cooperation against racism. Secondly the young generation is lost between the media and the common sense, They might take one path or another, Either join the racist mainstream or to join the opposition. Since many people didn’t decided yet how do you feel about foreigners, We need to give them a possibility to see us from a different angle.
Unfortunately the problem of rejected asylum seekers is not well known or let’s say misunderstood it’s very important for me to clear things out, Explaining who we are and why were here.”
Nevien Alrahal, talsperson for syriske flygtninge i Danmark:
”Jeg taler til demonstrationen den 20. marts i København, fordi jeg håber, at danskerne vil lytte til min historie og være med til at ændre udlændingestyrelsens beslutning om, at det er sikkert at sende flygtninge til Syrien. Jeg taler også for de mange, specielt kvinder, som er bange for at sove om natten, men som ikke tør at stå offentligt frem af frygt for at familiemedlemmer, som stadig er i Syrien, bliver forfulgt. Vi må ikke ødelægge de danske værdier og normer, men derimod værne om dem og ikke tvangsudsende mennesker til lande, hvor de kan blive forfulgt”
Jakob Lausch Krogh, Randers mod Racisme.
“Jeg deltager i demonstrationen den 20. marts i Aarhus arrangeret af Aarhus for Mangfoldighed. Det gør jeg fordi den bedste måde at bekæmpe racismen på er ved at opbygge en stærk massebevægelse, som kan tage kampen op ude i samfundet. Vi så det i 60`erne og 70´erene i USA og vi har set det igen med Black Lives Matter bevægelsen. Den skabte også et vist momentum her i landet. 20. marts, hvor vi står sammen mod racisme og diskrimination er et godt sted at starte.”
Ibrahim El-Hassan, aktiv i civilsamfundet i Vollsmose og Almen Modstand:
“Jeg deltager den 20. marts som taler for Almen Modstand. Racisme og diskrimination har fået en større og større tilværelse i vores samfund – ikke bare i blandt vores medborgere, men særdeles også i blandt vores politikere. Og derfor er det vores alles pligt at sige fra og kæmpe imod den.”
Asbjørn Valhøj, aktivist i Racismefri By – Odense for Mangfoldighed og Den Grønne Studenterbevægelse:
“Jeg deltager i demonstrationen den 20. marts fordi det er vigtigt at vise sin solidaritet med ofrene for racismen uanset hvilken form den tager. Jeg opfordrer alle, der er bekymrede for klimaet til også at støtte op, da man ikke kan adskille de problemer. Man kan ikke forstå klimakrisen hvis ikke man forstår hvor dybt den er bundet op i de racistiske magtforhold, som eksisterer i dag. Klimakrisen kommer til at ramme folk rundt omkring i verden ekstremt ulige, og særligt klimaflygtninge vil have hårdt brug for vores hjælp og solidaritet. Det er bydende nødvendigt, at vi vender den racistiske folkestemning og politiske diskurs, hvis vi skal have nogle chancer for at afhjælpe klimaforandringernes ofre.”
Ronja-Helena Riis Nielsen, Odense Pride:
“Som en queer og non-binær person, er jeg dybt gældsat til det sorte queer fællesskab. Mange af dem byggede springbrættet for homoseksuelle og transkønnede rettigheder, som vi kender det i dag, og alt for mange gav deres liv for det. Det er min pligt at stå sammen med dem, uanset om de ikke er min egen familie, naboer eller landsmænd. Fordi diskrimination der rammer én gruppe, vil eventuelt sprede sig til andre. At vi nægter flygtninge asyl fra konflikter og krige vi selv har skabt, er et glødende eksempel på ufølsomhed og mangel af menneskelig “Object permanence” for hvad vi ikke kan se. Derfor står jeg her. Fordi jeg ikke lever i ondsindet og uvidende “blis”. Fordi mine medfødte privilegier og omgivelser, ikke diktere et andet livs værdi.”
Læs også:
http://socialister.dk/regeringens-umenneskelige-udlaendingepolitik-slaar-alle-rekorder/