Nazisterne forsøgte at camouflere deres demonstration som en solidaritetsdemonstration med Ukraine og de  havde opfordret ukrainere til at deltage.

De 60 fremmødte antinazister kunne konstatere at de 9 nazister udgjorde et ynkeligt forsøg på en demonstration.

​​Antinazistiske demonstration mobiliseret på kun to dage.

En af arrangørerne, Kathrine Andersen sagde: “Vi fik vist  nazisterne  at ingen i Viborg deler deres holdninger og at de ikke vil få en fod ned her. Viborg er en dejlig by og jeg vil aldrig nogensinde kunne se Viborg som en by hvor nazisterne har lov til at være. Jeg tror ikke de kommer igen. Sidste gang de forsøgte, måtte de aflyse.

Der var folk fra Viborg Gymnasium eller folk der har gået der, samt nogle fra forskellige grupper. Det blev delt fra person til person. Jeg har fået min kæreste og nogle af mine venner med. Derudover var der en Facebook begivenheden, som blev  delt og delt”

Alfred Berg Overgaard supplerer. “Jeg er medlem af SUF, (Socialistisk Ungdomsfront) jeg blev kontaktet af vores landskontor, fordi Danmarks Nationale Front havde indkaldt til demonstration. Kort efter blev jeg kontakt af en lokal SFU’er (Socialistisk Folkepartis Ungdom) der også ville lave demonstration, hvorefter vi indkaldte til demonstration. Så fik vi skaffet lyd og begyndte at få folk med”

Casper Kennild, fra Viborg for Mangfoldighed fortæller “Samtidig havde vi anmeldt en demonstration og oprettet en Facebook begivenhed. Kampen fortsætter”

Usmageligt at misbruge ukrainernes ulykke

Dagens største bifald kom da det fra talerstolen blev gjort klart, hvor usympatisk nazisternes udnyttelse af ukrainernes ulykke var, når de misbruger ukrainerne til at sprede deres had.

Der var også stor opbakning,  da der fra talerstolen blev opfordret til at fortsætte kampen ikke bare mod nazisterne, men også mod de politikere der lægger grunden til nazisternes had. De politikere, der i praksis siger, at hvide kristne ukrainere fortjener hjælp, når de flygter fra Putins bomber, mens brune, muslimer fra Syrien ikke fortjener hjælp når de flygter fra Putins bomber. Alle der flygter fortjener hjælp.

Ingen i Viborg hørte nazisternes tale, der blev overdøvet af kampråb fra mod demonstranterne. Derefter  forsvandt nazisterne ud af Viborg i en taxa. Og os antinazister kunne roligt gå hjem med endnu en sejr i bagagen.