Nej til krig mellem Armenien og Aserbajdsjan!

Udtalelse fra DSIP - Revolutionært Socialistisk Arbejderparti, Tyrkiet. DSIP er en del af International Socialist Tendency ligesom Internationale Socialister.

Der er igen udbrudt dødelige sammenstød ved Tyrkiets grænser. Den 33-år lange krig mellem Aserbajdsjan og Armenien er brudt ud igen. Titusinder af mennesker har været  tvunget til at forlade deres hjem, migrere og søge ly i nabolandene, som  resultat af sammenstød gennem årtier. Tusinder af mennesker, der plejede at bo sammen, har mistet deres liv på grund af konflikten mellem de to stater. Nu dør civile, børn og kvinder – igen.

Krig kan ikke løse historiske konflikter

Den militærpolitik, der i Kaukasus drukner aserbajdsjanske og armenske folk  i blod, brutalitet og sorg, må slutte. En ny konflikt og sammenstød kan ikke løse de historiske problemer. I  Karabakh som alle andre steder, gør  intervention udefra,  problemerne endnu vanskeligere at løse.

Folkene i Karabakh, folkene i Kaukasus skal bestemme selv og bestemme deres egen fremtid. Udenlandske magter skal trække sig ud af Karabakh. Socialister går ind for varig fred i Kaukasus, ikke en ny krig. En ny destruktiv krig i området, som følger efter krigen i Syrien, er uacceptabel. Derfor er de umiddelbare opgaver, som kan være starten på en løsning af ​​Karabakh-konflikten, at sammenstødene stopper, at der bliver erklæret  våbenhvile, og at civile liv beskyttes. Begge sider skal straks indlede diplomatiske forhandlinger.

Nej til racisme mod migrantarbejderne

Aserbajdsjanske og armenske borgere, der bor her i Tyrkiet som migrantarbejderne, er en del af vores samfund. Alle folk i regionen, alle arbejdere, er vores søstre og brødre. Racisterne, der drager fordel af konflikten i Nagorno-Karabakh, truer også de armenske borgere i Tyrkiet. Hadforbrydelser begået mod armeniere, der bor i Tyrkiet på grund af Nagorno-Karabakh-konflikten, er uacceptable.

For internationale solidaritet mod militarismen

Vi er imod krige, der kun vil medføre sult, elendighed og ødelæggelse. Vi er imod den militære spænding bruges til at fremme nationalisme i alle lande. Det, vi har brug for, er international solidaritet mellem arbejdere i alle lande.

Alle lande skal stoppe militære operationer i Kaukasus.

Nej til racisme mod armenierne i Tyrkiet!

Nej til racisme mod migrantarbejdere!

Folk skal ikke betale for krige mellem herskere.

Vi ønsker varig fred, ikke krig!

Revolutionært  Socialistisk Arbejderparti (DSİP) i Tyrkiet.

Læs den oprindelige tekst her på tyrkisk.

https://dsip.org.tr/index.php/haberler/73-aciklamalar/1290-azeri-ve-ermeni-halklari-icin-cozum-barista

Læs mere om konflikten her:

https://socialistworker.co.uk/art/50697/Armenia+and+Azerbaijan+rival+powers+threaten+war