I Danmark har partiet Nye Borgerlige de sidste par år haft travlt med at “udrense” medlemmer med stærkt højreradikale synspunkter. For 2 år siden blev Rasmus Paludan udrenset efter kort tids medlemskab, fordi han ville se “fremmede fjenders blod i kloakken”. Efter en kort tid i Dansk Samling dannede han så partiet Stram Kurs.

Han er siden blevet dømt for racisme i en sag anlagt af “Black Lives Matter”-lederen, Bwalya Sørensen. Han tager rundt i udsatte boligområder og brænder en koran af samtidig med at muslimer sværtes til. Det giver lidt opmærksomhed fra medierne og nogle tilskuere, måske mest pga. det store politiopbud. Andre gange har lokale folk organiseret sammenkomster på tværs af kulturer for at vise, at en multietnisk bydel eller by fungerer fint. Som f.eks. i Skive forleden, da Islamisk Center inviterede på pizza og is til alle 300 fremmødte.

På Nørrebro gik det helt anderledes. Her var ingen kræfter, som kunne samle bydelen til en fælles protest og blokade af Rasmus Paludan. Her var heller ingen politiledelse, som forsøgte at nedtrappe konflikten, tværtimod var Rasmus Paludans tilladelse til at være på Blågårdsplads i sig selv en optrapning af konflikten, ligesom tilladelsen til at demonstrere tæt på Bwalya Sørensens hjem i Albertslund

Den almindelige racistiske politik og debat har gødet jorden for Rasmus Paludan. og gennem sine mange fremstød her i april er det lykkedes Rasmus Paludan at få rigtig mange flere stillere til sit parti. Han har nu stillere nok til at kunne opstille folketingsvalget. Uanset om han satser på et parlamentarisk gennembrud eller om at organisere flere hardcore medlemmer til sine racistiske fremstød, så er dagsordenen for, hvad man kan sige om og til etniske minoriteter, rykket til højre igen igen. Rasmus Paludan skal ikke ignoreres. Han skal mødes med multikulturelle protester og fester. Og er vi mange nok, skal vi fylde hans plads op med mennesker, så han ikke komme til orde. Plads til alle, som giver plads til andre.