Argumenterne var, at alle måtte arbejde længere og komme hurtigere gennem sin uddannelse for at sikre fremtidens velfærd. Det argument har politikere fra skiftende regeringer skamredet hver gang en ny reform skulle vedtages. Men resultatet er en voldsom velfærdsforringelse på alle områder samtidig med en stigning i uligheden.

FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, har startet kampagnen: Stop Uligheden, styrk velfærden, hvor man kan tjekke uligheden kommune for kommune.

Den generelle usikkerhed, som er konsekvensen af “velfærdsforliget”, handler især om den høje pensionsalder. Det har fået Socialdemokratiet til at foreslå forskellige justeringer, hvilket har åbnet op for en fornyet debat om nedslidning og stress på jobbet og krav om at nedsætte pensionsalderen igen.

3F i Aalborg mf. laver kampagne for at opsige “velfærdsforliget”. De siger: “Levealderen stiger. Men det er ikke det samme som at vores kroppe kan holde til at arbejde længere. Derfor giver det ingen mening at hæve pensionsalderen i takt med levealderen”