Lars Løkkes dage er talte.

Tiden forud for folketingsvalget er præget af håb og forventninger blandet med frygten for mere af det samme. Socialistisk Arbejderavis glæder sig over, at Lars Løkke og hans borgerlige sammenrend ser ud til miste regeringsmagten, især pga. DF´s store tilbagegang. Myten om DF som “den lille mands parti” er brudt. DF er tydeligt en del af eliten, som tager for sig af retterne, hvor det er muligt. Se artiklen side 9.

Højrefløjen skal stoppes

Til højre for DF forsøger Ny Borgerlige at få plads, og det er ikke umuligt, at de kommer i Folketinget. Men uanset hvad, så har medierne givet dem stor opmærksomhed og taletid. Dermed er det politiske tyngdepunkt rykket så langt til højre, at selv racisten Rasmus Paludan nyder politiets beskyttelse, og at svenske nazister sammen med deres danske fæller afprøver grænsen for, hvad de kan tillade sig i Københavns gader ved at marchere åbenlyst under nazistisk banner. Det skal stoppes.

Pres Socialdemokratiet gennem mobiliseringer fra neden

Forventningerne blandet med frygten for mere af det samme knytter sig især til Socialdemokratiet. Siden 2015 har de støttet næsten alle de massive udlændingestramninger inklusive ghettopakken og paradigmeskiftet. De har støttet kommuneaftaler og budgetlove, som sender nedskæringerne videre ud i kommuner og regioner. Derimod har de “uld i mund”, når det gælder alle de fattigdomsskabende reformer, pensioner mv. Det er nok forklaringen på, at de ligger på omtrent samme lave niveau i meningsmålingerne, som valgresultatet i 2015. Det dårligste i 100 år …

Men Socialdemokratiet kan presses – nok ikke af Radikale, SF eller Enhedslisten på Christiansborg, men af kræfter uden for Christiansborg. Se mere side 12.

Stem Enhedslisten

Socialistisk Arbejderavis opfordrer alle, som har stemmeret, til at bruge den ved EU-parlamentsvalget den 26. maj og valget til Folketinget. Vi opfordrer til at stemme på Enhedslisten. Enhedslisten er et venstre-reformistisk parti, som denne avis ofte har kritiseret. Men Enhedslisten er det bedste socialistiske parti, man kan stemme på i dag.

Første Maj – international solidaritet

Første maj er arbejdernes internationale kampdag. I en verden i opbrud og krise er problemerne til at få øje på. Men vi skal bruge kampdagen til at glæde os over, at der overalt i verden er mennesker, som tager kampen op mod krig, ulighed, fattigdom og undertrykkelse.

I Algeriet og Sudan har gadeprotester, strejker og langvarig folkelig mobilisering gjort det af med 2 diktatorer i løbet af april måned. De problemer, som udløste de arabiske revolutioner i 2011, er langt fra løst, hvorfor vi nu ser at revolutionen fortsætter. Læs mere side 10.

De gule veste i Frankrig har nu været på gaden i 25 uger. Bevægelsen har sat magthaverne og Macron skakmat, og sammen med fagbevægelsen bygger de en ny fælles bevægelse. Læs mere side 10.

Klimabevægelsen vokser i hele verden og stiller krav om handling nu og her. Se artiklerne side 7 og 8.

En international antiracistisk bevægelse er ved at blive bygget op ud fra nationale og regionale netværk, samlet i worldagainstracism.org. I Europa arbejdes der på at stoppe højrefløjens fremmarch ved EU-parlamentsvalgene i maj.

Internationale Socialister forsøger at blive en del af valgkampens mange debatter, dels på vores egne åbne møder, dels ved at gå på gaden med Socialistisk Arbejderavis, og dels ved at deltage i demonstrationer, debatmøder, festivaler mv.

Vi deltager aktivt i Fællesinitiativet mod Racisme og Diskriminations kampagne, som går ud på at “blive en antiracistisk stemme i valgkampen” Vi opfordrer alle vores læsere til at gøre det samme.

Men endnu vigtigere for klodens overlevelse er at afskaffe kapitalismen. Derfor er der brug for et revolutionært alternativ. Kom med os og vær med til at opbygge dette alternativ.