Efter Støjberg: Statsracismen fortsætter!

Så fik Støjberg sin velfortjente straf. Alle socialister glæder sig over hendes fald fra magtens tinder. Selvom Rigsretten satte en streg i sandet for statsracismen, har dette ikke forplantet sig til regeringens politik.  

Ikke så snart blækket fra domsafsigelsen var tørt, bebudede justitsminister, Nick Hækkerup (med støtte fra SF) at man var lige ved at underskrive en aftale med Kosovo om eksport af 300 udvisningsdømte personer til afsoning 2000 kilometer væk. Som Professor i kriminologi Linde Minke tørt konstaterede i Politiken, ”Fængselsaftalen er et udtryk for, at man betragter mennesker som gods”. Nick Hækkerup forsøger at løse et selvskabt kapacitetsproblem ved at overgå DF, som ville sende udvisningsdømte asylansøgere ud på en ”øde ø”. Det her er meget værre og omfatter mange flere mennesker.

Samtidig forsøger Mattias Tesfaye endnu engang at sænke barren for hvornår, man kan fratage folk deres statsborgerskab. Først var det terrordømte, så blev det udvidet til ”bandemedlemmer” og nu forsøger han at udvide målgruppen til ”alvorlig kriminalitet” for eksempel narkokriminalitet. Det er dog stadig ”kun” folk med dobbelt statsborgerskab som kan fratages dansk statsborgerskab. Men Danmark tolker dobbelt statsborgerskab som en, der kunne få statsborgerskab i et andet land, hvis man søgte om det. Dermed risikerer Danmark at gøre folk statsløse hvis, for eksempel, et land nægter en dansk terrordømt, statsborgerskab.

Så Støjbergs dom stopper ikke statsracisme og den åbenlyse diskrimination. Socialdemokratiet mente dengang, at hun gjorde det rigtige ved at adskille unge asyl par. Derfor gik de nølende med til en rigsretssag. Regeringen er komplet ligeglad med menneskers rettigheder.

Ønsker vi en mere human og solidarisk politik, må vi slås for det. Som de syriske flygtninge i Danmark har gjort. Som Almen Modstand i Mjølnerparken har gjort ved at insistere på at føre retssags mod staten for diskrimination i “Ghettoloven” Og som beboerne i FSB Blågaarden, der har kæmpet for at forhindre tre familie i at blive smidt ud af deres boliger, på grund af at en af familiemedlemmerne har fået en dom for at protestere mod Rasmus Palludan. De kan nu blive boende.

Kampen mod racisme og alle andre uretfærdigheder under kapitalismen fortsætter i det ny år. Næste stor mulighed er 19.marts – FN’s internationale dag mod racisme:

God rød Jul og Nytår fra Internationale Socialister.