Billede tekst: Israels ødelæggelse af Gaza er enormt. Foto. Wikimedia Commons. Norsk Folkehjælp

Vi støtter ubetinget palæstinensernes og alle andre undertryktes ret til modstand over for en besættelsesmagt.

Men vi er ikke ukritiske over for valg af kampformer og alliancer. Stærkest er den kollektive modstand i form af demonstrationer, strejker, blokader og besættelser.

Globalt oprør kan stoppe imperialismen

Palæstinenserne kan ikke vinde alene. Det er nødvendigt, at modstanden breder sig til de andre arabiske lande og genstarter de oprør og revolutioner, som foregik i  2011 og 2019.

De arabiske magthavere og magthaverne i Iran og Tyrkiet støtter reelt ikke palæstinenserne. De er alle afhængige brikker i den imperialistiske rivalisering, ligesom Rusland og Kina er det. De tænker først og fremmest på at sikre deres egne interesser.

Vestens totale kollaps

Magthaverne i Vesten ser passivt på Israels hensynsløse civile overgreb i Gaza og nu også Libanon. Reelt støtter de Israel både økonomisk, militært og politisk.

Palæstinenserne kan ikke vinde alene. Det er nødvendigt, at modstanden breder sig til de andre arabiske lande og genstarter de oprør og revolutioner, som foregik i  2011 og 2019

Citat: Internationale Socialister

Mekanisk omtaler de og mainstream-medierne modstandskampen som terror, fordi Hamas og Hezbollah er på deres terrorliste, og bygger dermed videre på 25 års islamofobisk hetz. Samtidig forsøger de at kriminalisere enhver kritik af Israel som antisemitisme. Ved festlige lejligheder taler de endda varmt om en tostatsløsning. Det er helt uden for skiven. Kun én fælles stat med lige rettigheder for alle er mulig og retfærdig.

Kampen om fremtiden

Vi står midt i en kamp om fremtiden. Solidariteten med palæstinenserne samler en generel utilfredshed i hele verden. Fremtiden kræver et globalt oprør, som vil kunne forandre verden til et sted, hvor vi alle kan leve i frihed, og hvor social og global retfærdighed hersker.

Gadedemonstrationerne må fortsætte. Desuden skal vi brede solidariteten og diskussionerne længere ud i samfundet, ud i hverdagen, hvor vi bor, hvor vi arbejder, og hvor vi uddanner os. Vi må kæmpe for en fremtid til gavn for de mange.

Fremtiden kræver et opgør med imperialismen og det økonomiske system, kapitalismen. Det kan ske gennem en revolution, der sætter kapitalismen ud af kraft og organiserer et samfund, som er demokratisk og arbejderstyret, og som prioriterer menneskers og naturens behov frem for mindretallets interesser.

Find alle IS-møderne her

Tag med på Marxisme den 15-16. november