Socialister og valg.

  Date:
  Time: to

  Christianshavns Beboerhus, Store Bjørn, Dronningensgade 34, Kbh K

  Charlie Lywood, Internationale Socialister lægger op til debat om socialisters forhold til den borgerlige parlamentarisme og hvordan vi skal forholde os til de kommende valg.

  Borgerlige parlamenter en meget begrænset form for demokrati. 1. For det først kan man kun stemme hvert fjerde år. De valgte repræsentanter kan ikke veltes, hvis de for eksempel ikke gennemfører det de lover. Så snart man har stemt så har man formelt afgivet sin magt til andre. To tredjedele af økonomien er i private hænder og den sidste tredjedel tilgodeser den private dels prioriteringer. Borgerlige parlamenter er simpelthen ikke indrettede til at afspejle arbejderklassens fælles behov. De afspejler nationen.

  Men alligevel er det er vigtigt at stemme. Det er ikke ligegyldigt, hvilke love, som bliver vedtaget. Tilbagetræknings reformen og kontanthjælps reformen har for eksempel været et nederlag for arbejderklassen, fordi den har forringet livs vilkårene. Tidligere har lovgivningen givet arbejderklassen abortlovgivning og efterløn. Begge sejre.

  Hvem skal vi så stemme på til de kommende valg? Der er ingen tvivl om at Enhedslisten står for den mest socialistiske politik blandt de partier som stille op både til Folketinget og til EU parlamentet. Enhedslisten, med alle dens mangler, er ubestridt det parti som forsøger at rejse en dagsorden om kontrol af bankerne, en anden økonomiske politik end neoliberalisme, det mest ambitiøse klimaplan for Danmark og EU, anti-racisme og en anden social politik til fordel for arbejderklassen. Derfor opfordrer vi til at stemme på liste Ø.

  Men det vigtigste i alt det her parlamentariske halløj er at byg modstand og kamp i hverdagen. Hvis stemmerne til Ø/Å/SF skal bruges til noget skal der ske bevægelse uden for Folketinget.

  Kom og debattere.

  Alle er velkommen.