Israel er en besættelses- og apartheid stat

Israel blev formelt dannet i 1948, hvilket betød, at mindst 850.000 palæstinensere blev voldeligt fordrevet fra deres hjem. Israel har fra dag ét været bygget på palæstinensisk land, en bosætterstat bygget på etnisk udrensning. Den Zionistiske ideologi som bygger på, at en bestemt religion har en gudgivet ret til at herske i en bestemt region, er baggund for Israels dannelse.

Billede tekst: Israels massive bombning af Gaza City dræbte 1000’vis af mennesker. Foto: Naaman Omar, Wikimedia

Dette projekt, som kun omfatter et mindretal af jøder i verden, blev fra starten støttet og er til stadighed støttet af den vestlige imperialisme. Israel bliver hvert år støttet med over 4 milliarder dollars fra USA, da de har et ”memorandum of understanding”, hvilket svarer til en betydelig del af Israels årlige budget. ”Hvis der ikke var et Israel, ville USA blive nødt til at opfinde et, for at sikre vores interesser i Mellemøsten”, har Joe Biden og mange andre ledende politikere i USA sagt igen og igen.  

Israel er USA’s forlængede militære arm i Mellemøsten – en kaserne af bosættere – en besættelses- og apartheidstat. 

Palæstinenserne har ret til modstand   

Opstande mod kolonistyret er voldelige, fordi vold er en iboende del af imperialisme, besættelse og kolonisering. Alle dødsfald, rædsler og ødelæggelser er rodfæstet i voldelig israelsk besættelse og fordrivelse.  

Israel er USA’s forlængede militære arm i Mellemøsten – en kaserne af bosættere – en besættelses- og apartheidstat

Citat: Jesper Juul Mikkelsen

En sådan voldelig undertrykkelse har igen og igen ført til mod-vold fra de besatte og undertrykte, ikke kun i Palæstina, men hvorend imperialismen har forsøgt at få kontrol. Der er forskel på volden; den antiimperialistiske vold er en kamp for at befri samfundet fra et system med tortur, mord og undertrykkelse. De undertryktes vold er derfor helt anderledes end undertrykkerens vold, som ønsker at fastholde det brutale system.  

Hamas og Islamisk Stat 

Angrebet mod Israel d. 7. oktober kom derfor ikke ud af ingenting. Og det gjorde Hamas heller ikke. Nogen forsøger at sammenligne Hamas med Islamisk Stat. Men det er i bedste fald udtryk for intellektuel dovenskab. IS havde aldrig opbakning i de områder, de erobrede med militær magt. Hamas har reel opbakning blandt palæstinensere, specielt i Gaza.  

Alle unge under 25 er vokset op under et ”fængselssystem”, og Hamas har repræsenteret både en sikring for, at livet alligevel var tåleligt, og en beskyttelse mod besættelsesmagten. Det er også derfor, at Hamas angreb blev hilst velkommen blandt palæstinensere. Fordi det viste, at besætterne på trods af deres enorme overlegenhed kan rammes, og sendte dermed et signal af håb ud til alle undertrykte i verden. Og det er også derfor Israels hævn er så massiv og altomfattende.  

Alligevel skal der mere til end Hamas’ om end modige, men også begrænsede aktion. Der skal en massiv bevægelse blandt den arabiske arbejderklasse og befolkninger overalt i Mellemøsten til for at slå igen

Citat: Jesper Juul Mikkelsen

Fordi Hamas og deres opbakning er en konsekvens af besættelsen og terror mod en befolkning, der ikke ser andre alternativer, vil Israelske bombetogter aldrig kunne knuse dem – tværtimod. Er man imod Hamas og deres metoder, er det derfor blot endnu en grund til at kæmpe for et frit Palæstina og bekæmpe Israels folkedrab på palæstinenserne. 

Alligevel skal der mere til end Hamas’ om end modige, men også begrænsede aktion. Der skal en massiv bevægelse blandt den arabiske arbejderklasse og befolkninger overalt i Mellemøsten til for at slå igen. 

Et nyt Arabisk Forår  

I 2011, hvor det arabiske forår udfoldede sig, så vi glimtene af, hvad der skal til for at befri Palæstina. En hel region gjorde oprør mod deres ledere, væltede deres diktatorer og åbnede Rafah overgangen mellem Egypten og Gaza, som havde været lukket i årtier.  

Den Egyptiske bevægelse angreb den israelske ambassade, og besatte den i to dage, mens ambassadøren måtte flygte.  

Palæstinensernes kamp for frihed er en inspiration for befolkningen i hele regionen, og der var palæstinensiske flag i alle de store manifestationer under det arabiske forår. Det er også derfor, at man kun ser nølende opbakning til palæstinenserne kamp blandt magthaverne i de arabiske lande. De frygter også oprør fra neden.  

For et globalt anti-imperialistiske oprør 

Foto: Guy Smallman

Samtidig bliver det tydeligt, at når de arabiske masser går op imod deres egne magthavere, så opdager de, at de også er oppe imod imperialismen. De store hangarskibe, der er blevet sendt til Middelhavet, er et eksempel på, at USA ønsker kontrol og frygter en bredere uro i hele regionen.  

Vi ser igen en massiv bevægelse udfolde sig i Mellemøsten – ingen kan på nuværende tidspunkt sige, hvor magtfuld den vil udvikle sig, men situationen er eksplosiv.   

Denne krig og overgreb mod en undertrykt befolkning med vores magthaveres totale opbakning har igen afsløret, at vores magthavere i Vesten er kyniske og arrogante, og at hele deres udsyn bygger på et racistisk verdenssyn, hvor nogle liv intet er værd.  

Mette Frederiksen og SVM-regeringen (godt bakket op af manipulerende mainstream-medier) har vist en entydig opbakning til Israel, og anerkender kun nølende og i vag terminologi palæstinensernes rettigheder og lidelser. De har givet carte blanche til ideen om at disse ”menneskelige dyr” som Israels forsvarsminister kalder Hamas må ”udryddes” for enhver pris. De har blod på deres hænder. 

Vi ser igen en massiv bevægelse udfolde sig i Mellemøsten – ingen kan på nuværende tidspunkt sige, hvor magtfuld den vil udvikle sig, men situationen er eksplosiv

Citat: Jesper Juul Mikkelsen

Situationens alvor og modbevægelsen i Mellemøsten har potentiale til også at skabe en enorm modbevægelse her i Vesten. Vi har allerede nu set store demonstrationer, og det er tydeligt, at vores magthavere kan presses, hvis bevægelsen vokser. Men hvis ikke disse protester skal sive ud, må der en mere robust organisering til, som kan dreje protesterne til en mere permanent modstand mod Israels massakre i Gaza.  

Derfor: Organiser dig, byg en anti-krigsgruppe på din skole eller i dit lokalområde, snak med dine kollegaer – forbind vores kamp med en international bevægelse mod krig, undertrykkelse og etnisk udrensning.  

For en global Intifada  

Et frit og selvstændigt Palæstina, men hvordan?

75 år for Nakba: En historisk forbrydelse

Den israelske stat bakker op om bosætternes dødbringende optøjer

Er kritik af Israel antisemitisk?