Sommergruppemøder varsler et efterår med nye forringelser af velfærden

Her i august er banen ved at blive kridtet op til sidste del af 2023. De politiske partier holder sommergruppemøder og fører sig frem på pressekonferencer med politiske signaler, og mediernes politiske kommentatorer analyserer og tolker hvert ord, som om de havde afgørende betydning

Efter forårets kampe om bededagstyveriet og OK23 står det klart, at SVM-regeringen og den herskende klasse i Danmark står som sejrherrer. Og værst af alt, så er fagbevægelsen sat grundigt til vægs.

Alt tyder på et efterår med nye forringelser af velfærden i kommuner og regioner, som følge af de meget stramme aftaler, som regeringen har indgået med dem. Men OK24 for de offentlige ansatte rummer igen muligheden for fælles kamp på tværs af fag og muligheden for at udfordre de snævre økonomiske rammer.

Selvom begrundelserne skifter lidt, så går regeringen og den herskende klasse benhårdt efter at øge arbejdsudbuddet, presse løn- og arbejdsvilkår i bund og profitterne op og via vores skatter sikre tilstrækkelige ressourcer til oprustning. Her ruller milliarderne – i alt 143 milliarder ekstra til forsvaret over de næste 10 år.

Venstrefløj sat på et sidespor

Venstrefløjen i Folketinget, SF, Alternativet og Enhedslisten, er sat ud på et sidespor, selvom om de ihærdigt fortsætter med at gøre sig til en del af de store forlig. Nok er de kritiske, men de hverken kan eller vil organisere protester eller modstand mod oprustningen, for klimaet og velfærden eller for at forsvare af løn, arbejdsvilkår og pensioner.

Selvom begrundelserne skifter lidt, så går regeringen og den herskende klasse benhårdt efter at øge arbejdsudbuddet, presse løn- og arbejdsvilkår i bund og profitterne op

Citat: Internationale Socialister

Som vi har set det med strejkebølgen i Europa, så kræver det strejker og massemobilisering blot at udfordre de økonomiske rammer og den herskende klasses politiske og ideologiske diskurs. 

Det er de grundlæggende modsætninger i kapitalismen, som fører til de mange kriser og katastrofer, vi står midt i. Magthaverne overalt i verden forsøger at komme styrket ud af kriserne ved at opruste, skabe nye alliancer og lade arbejderklassen betale hele gildet. 

Det er et fælles grundvilkår for alle revolutionære socialister, faglige aktivister, klimaaktivister og antiracister, også i Danmark. Ingen kan vinde alene. Vi må kæde kampene sammen, stå sammen og kæmpe sammen på tværs af fag og sag. 

Hvad gør vi så?

  • Vi arbejder på at gøre Internationale Socialister større og stærkere i Danmark gennem vores afdelinger i København, Aarhus og Odense, Socialistisk Arbejderavis og Marxisme 2023
  • Vi er en del af International Socialist Tendency

  • Vi arbejder på at skabe et forum for debat og fælles handling med andre revolutionære socialister
  • Vi er også klimaaktivister, antiracister, og antikrigsaktivister, der tager medansvar for at bygge brede netværk. Det gør vi gennem XR, DGUB, RFB-netværk og Fredsinitiativet
  • Vi støtter og er solidariske med de strejker og faglige aktioner, som foregår.

Så til dig, som er medlem, men ikke særlig aktiv. Kom og vær med og giv dit bidrag til den fælles kamp.

Til dig, som er enig i det du læser her i avisen. Kom til vores åbne møder i København, Aarhus og Odense og tjek os ud. Vi har brug for dig, og du har nok også brug for os.

Til dig, som er mest optaget af klimaet, racismen eller oprustningen. Meld dig ind i de netværk, som findes.