Støt studenter solidaritet med Palæstina

Palæstina-solidariteten i Danmark har taget et nyt, vigtigt skridt videre, efter at studerende på Københavns Universitet (Studerende mod Besættelsen) har besvaret kaldet fra studenterbevægelsen i USA og flere europæiske lande og åbnet protestlejren Rafah Garden på det samfundsvidenskabelige fakultet midt i København.

De studerende stiller seks krav til deres universitet, som du bl.a. kan læse her: 

https://uniavisen.dk/interview-hvad-er-det-studerende-mod-besaettelsen-kraever-af-ku/

For socialister er det en inspirerende og opløftende udvikling, som vi vil opfordre alle til at lade sig inspirere på sin arbejdsplads, i sin fagforening og i de fællesskaber, man er en del af. 

Bevægelsen er nu delvist blevet forankret i hverdagen. Og selvom der på nuværende tidspunkt ikke er rejst teltlejre, handler studerende på Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet, RUC (og flere) på lignende måder gennem solidaritetsnetværk og på tværs af universiteter.  De studerende handler som studerende og udfordrer ledelsen i deres respektive institutioner. 

I skrivende stund er forholdet mellem Studerende mod Besættelsen og KU’s ledelse af uvis karakter efter et massivt forsøg på at miskreditere de studerende og ledelsens suspension af dialogen. De studerende holdt 21/5 et pressemøde i Rafah Garden, hvor de udlagde situationen indtil videre. Man kan læse mere på deres Instagram her: 

https://www.instagram.com/p/C7RGzXasgqI/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR38J3PAtn_WeSw8PRB8vsakpPke0cvR1lYlHB2-qtb0F6DuRYl9w-zxNfA_aem_AbJW0t50DRjWE31pt3ZkMbWYn9-l5pd5Gm-4TutQeFNUWUNuXYFhDOkmrP5E9hnDBOhLnXSWl6Ru2uqFmW5N9Mxj&img_index=1 

I de studerendes krav fra UCLA i Los Angeles til de 76 spanske universiteter, som tidligere i denne måned kappede båndene til israelske universiteter, der er medskyldige i det igangværende folkedrab og det undertrykkende apartheid-styre i Palæstina, ligger en bredere diskussion: Hvilket universitet ønsker vi og i hvilken verden? Universiteterne er topstyrede og tjener i sidste ende deres respektive nationers imperialistiske interesser. Vi arbejder derfor for at styrke den antiimperialistiske linje i bevægelsen.

Læs om de spanske universiteters boykot her: https://bdsmovement.net/news/76-universities-spain-suspend-ties-with-complicit-israeli-universities 

Læs mere om kampen om universitetet og mod imperiet: https://socialistworker.co.uk/palestine-2023/student-encampments-for-palestine-debate-how-to-win/ 

Støt Studerende mod Besættelsen og Rafah Garden: 

https://docs.google.com/document/d/1R8rkx4lBJd1OHx6YVOSgbPm-wdif4G1hlQN4VJ91kgI/edit 

Her kan du finde solidaritetsnetværk på andre universiteter:

https://www.facebook.com/palsolidaritynetworkDTU 

https://www.facebook.com/palestinesolidarityruc 

https://www.facebook.com/psa.aarhus (også uden for universitetet)

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555811663168