Stop Israels terror

Situationen i Palæstina er desperat med alle de menneskelige tab og lidelser, som Israels brutale besættelse medfører. Netanyahu har lovet at få blodig hævn for Israels nederlag i weekenden. "Vi er nødt til at brække fjendens knogler," lød en kommentar i avisen Israel Hayom i søndags.

Terrorstaten Israel ignorerer al international lov og vil påføre millioner af mennesker i Gaza en kollektiv straf. Netanyahu erklærede, at den israelske besættelse vil “standse overførslen af elektricitet, brændstof og varer til Gaza”. Og nu også vand!  

Danske politikere kvidrer kynisk med og kræver al humanitær hjælp til Gaza stoppet. Velvidende at 80 % af befolkning i Gaza er afhængige af mad via humanitære organisationer. 

Det vil betyde sult og døden for hundredtusinder mennesker, da Israel kontrollerer al adgang til Gaza. Israel har reelt holdt mere end 2 millioner palæstinensere i Gaza fanget i et overfyldt fængsel i årevis. 

Allerede mandag morgen rapporterede FN, at israelsk beskydning og luftangreb havde drevet 123.540 palæstinensere fra deres hjem i Gaza. Lidelserne, drabene og massakrerne vil være rædselsvækkende. Alle bør protestere imod Israels barbariske handlinger. 100.000 israelske soldater er opmarcheret ved Gazas grænser. En invasion af Gaza er på trappen. 

Men ingen hævn eller invasion vil udslette det, der blev opnået. En god sammenligning er Tet-offensiven i januar 1968 fra den vietnamesiske nationale befrielsesfront.  Den ydmygede den amerikanske regering og verdens mest magtfulde militærmaskine. I den sydvietnamesiske hovedstad Saigon sprængte frihedskæmpere et hul i den amerikanske ambassade og satte foden på deres besætteres jord. Det samme skete i lørdags, da palæstinensere rev de hegn ned, der fængsler dem, og trådte på land, som Israel har besat ulovligt. 

Oprøret spreder sig. Der blev erklæret generalstrejke på Vestbredden i søndags imod den israelske besættelse. Samtidig deltager en bred række af progressive palæstinensiske organisationer i både demonstrationer og deltager i de væbnede kampe imod den israelske besættelsesmagt. Blandt andet PLFP (Folkefronten for Palæstinas Frihed).  

Det er alle socialisters opgave at støtte kampen mod Israels besættelse af Palæstina. Fra Vietnam til Palæstina og overalt i verden skal imperialismen møde modstand. 

Deltag i de kommende demonstrationer til støtte for Palæstina og mod staten Israel.  

Læs også: 

https://socialistworker.co.uk/i nternational/rejoice-as-palestinian-resistance-humiliates-racist-israel/ 

https://socialistworker.co.uk/international/why-palestinians-are-right-to-resist-israel/ 

https://socialister.dk/tanker-om-haabet-for-palaestina-efter-75-aars-nakba/ 

https://socialister.dk/et-frit-og-selvstaendigt-palaestina-men-hvordan/ 

How can Palestinians beat Israel and imperialism?