Koranafbrænding er en hadforbrydelse

Hykleriet og kynismen driver ned ad væggene, når regeringen foreslår at forhindre afbrænding af Koranen udenfor udenlandske ambassader. Løkke og co. kerer sig ikke en døjt for det muslimske mindretal i Danmark. Det er alene en symbolsk handling for at tilfredsstille IOC (de muslimske landes organisation).

Indtil nu har forskellige regeringer tilladt alle mulige krænkelser og diskrimination af muslimske borgere her i landet. Paludans freakshow med afbrændinger af Koranen alverdens steder er blevet tilladt, og millioner af kroner brugt til at sørge for at han ikke bliver stoppet af vrede demonstranter.

Nu er verden en anden og fjenden er Rusland. Man har brug for Tyrkiet og Saudi Arabien og deres penge, våben og indflydelse. Der ligger alene kyniske imperialistiske motiver bag forslaget. Koranafbrændinger vil formentlig kunne finde sted alle mulige andre steder end udenlandske ambassader.

SF og EL svigter

Hvis man reelt ønskede at stoppe Paludan og Patrioterne kunne man snildt ændre i racismeparagraffer og præcisere, at det også gjaldt had tale og handlinger mod religioner, som FN anbefaler. Her kunne SF og EL vise en anden vej, også lovgivningsmæssigt, i stedet for at gå i seng med det ekstreme højre.

Selvom mange ser forslaget som en skridt i den rigtige retning, så skal man ikke juble for tidligt. Arbejdspligtloven overfor muslimske kvinder vil fortsat blive forsøgt tvunget igennem. Diskriminationen på jobmarkedet og på diskoteker vil fortsætte uantastet og den fjendtlige, racistiske flygtningepolitik med opbevaringslejre vil foregå alligevel. Business as usual. Den muslimske syndebuk er for vigtig for magthaverne.

Fascisterne opbygger 

Afbrænding af Koranen har intet med ytringsfrihed at gøre. Det er alene en handling som er beregnet til at oppiske had mod muslimer. Det er Paludan og Patrioternes forsøg på at bygge på den mainstream ”anti-islamisme” og opbygge en fascistisk bevægelse. Det er derfor et politisk spørgsmål og ikke et spørgsmål om at ”forsvare ytringsfriheden”.

Hitler var helt klar i mælet om, hvordan man bygger en fascistisk bevægelse. Man forsøger at erobre gaden, så man bliver så stærk, at man kan terrorisere anderledes tænkende og særligt venstrefløjen og fagforeninger. Han var også lige så klar over, at hvis man havde smadret hans bevægelse i opstarten, ville nazisterne aldrig have fået magten.

Derfor handler det for socialister og antiracister om at knuse fascisterne i spe og mens de er svage. Derfor skal de forhindres i at ytre sig og handle.

Statens lovgivning er ingenlunde en sikring for at Paludan, Patrioterne og lignende grupper ikke kan bygge op under ly af en betændt antiislamisme i samfundet. Vi skal være mange nok til at stoppe Koranafbrændinger og lignende racistiske handlinger og ytringer på gaden, alene gennem vores massive tilstedeværelse. Det er opgaven – at bygge en stærk og talrig antiracistiske og antifascistisk bevægelse op.