Jeppe Kofods hykleri

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fortsætter sit “hykleri-cirkus” om menneskerettigheder og demokrati på sin twitter-profil, hvor ministeren ofte kun råber op om bestemte menneskerettighedskrænkelser, der er i Danmarks interesse, mens det blinde øje bliver vendt mod andre.

De danske politikere er besynderligt dygtige til at fremstille Danmark som et land, hvor menneskerettigheder og demokrati er blandt vores største værdier. Det er også den beretning, der bliver trukket ned over hovedet på befolkningen, og som vi alle vælger at tro på. Men Danmark er yderst selektiv i sin støtte til undertrykte befolkninger.

Israel har haft frit spil hvad angår tortur, vold, seksuelle overgreb og drab over for den palæstinensiske befolkning siden 1948. Det nøjagtigt samme foregår i Kashmir, hvor det er Indien, som er besættelsesmagten og gerningsmanden.

Man skulle tro, at disse to stormagter var undtaget internationale konventioner og love, siden ingen – heriblandt Kofod – fordømmer dem. Rædslerne har stået på siden Anden Verdenskrigs afslutning, hvor menneskeheden mente, vi var blevet klogere. Det ser foreløbigt ud, som om palæstinenserne og befolkningen i Kashmir har lang vej endnu til demokrati eller bare basale menneskerettigheder.

Noget, som Danmark ellers mener, det er vores pligt at hjælpe med. Hykleri, dobbeltmoral og manipulation – det er, hvad dansk politik er. Danmark står ved sine åh så vigtige værdier, når det gavner os, og det kan ses i fuld HD-kvalitet.

Så længe Danmark forholder sig tavs, har den danske stat blod på hænderne. Det er hårdt at sige det, men når de danske myndigheder ikke reagerer, er Danmark en del af disse menneskerettighedskrænkelser. Den, der tier, samtykker!

Muhmen Parvaze skriver jævnlig debat skabende indlæg til Socialistisk Arbejderavis

 

 

Læs også: http://socialister.dk/jeg-vil-bekaempe-hoejrefloejens-ekstremisme/ af samme forfatter.