For en globale Intifada!

De vestlige lande inklusive Danmark står last og brast med Israel, selv om de påviseligt har et stort befolkningsflertal imod sig. I de fleste lande er forhold 2 til 1 til fordel for palæstinenserne. Der er tid til en globale Intifada.

Billede tekst: 800.000 på gaden for Palæstina i London. Foto: Socialist Worker

Og ikke alene er det befolkningernes sympati, det er også deres aktive deltagelse i mange og massive demonstrationer (senest 800.000 i London) og andre former for aktioner til fordel for en våbenhvile og mod Israels åbenlyse folkedrab.

Kampen om fortællingen

Mette Frederiksen og co. koncentrerede sig i starten om at vinde befolkningen til fordel for ”stakkels Israel” ved at fremhæve Hamas’ brutalitet i det koordinerede palæstinensiske angreb på Israel d. 7. oktober. Men den fortælling har mistet sin fulde legitimitet, mens vi har set Israels total krig mod palæstinensere i Gaza. Og sandheden om, hvordan befolkningen i Gaza har lidt i årtier, bliver udbredt.

At befri Palæstina kræver en revolution. Denne nuværende globale bevægelse, hvis den eskalerer yderligere, kan vise vejen til at opbygge de kræfter, der kan skabe en

Citat: Internationale Socialister

Vreden rettet mod Israel i palæstinensernes navn er simpelthen for stor. Derfor ser man også nu, at de vestlige ledere begynder at betone ”humanitære pauser” og anden ‘madding’ for at skjule deres reelle hensigt: at støtte Israel i alt, hvad det gør. Det er tomme ord.

Imperialismens interesser

Hvorfor står de så fast på støtten til Israel? Deres problem er, at Israel er essentielt for deres imperialistiske interesser i Mellemøsten. Som Biden (og andre præsidenter før ham) så malende har beskrevet det: ”Hvis ikke Israel fandtes, måtte vi opfinde det”. De er smedet sammen med Israel, ”warts and all”.

At Israel er ledet af en hensynsløs, brutal og racistisk regering har mindre betydning for dem, end at Israel fortsætter med at tjene deres interesser i området. Og så må tusindvis af palæstinensere dø. Alle disse golde opfordringer til at “skåne civilbefolkningen” er rent hykleri. Det er selve imperialismens interesser i Mellemøsten, vi er oppe i mod.

Fasthold presset og eskaler modstanden

Dette burde anspore til akut og mere militant modstand, der er desperat nødvendig for at tvinge den danske regering fra fuld støtte til Israels forbrydelser. Og vi har brug for mere diskussion, mere debat, at uddanne os og tale om en stærkere socialistisk kamp om alle de klassespørgsmål, arbejdere står over for, her såvel som i Palæstina.

At Israel er ledet af en hensynsløs, brutal og racistisk regering har mindre betydning for de vestlige ledere, end at Israel fortsætter med at tjene deres interesser i området. Og så må tusindvis af palæstinensere dø

Citat: Internationale Socialister

Vores opgave er at gøre det så svært som muligt for deres imperialistiske ambitioner og afsløre deres tomme floskler – fortsat med store demonstrationer, sit-ins og strejker på skoler og universiteter, blokader af Terma og andre, der producerer til Israel og alle former for offentlige sympatier for Palæstina. De er med til at presse vores ledere. Fasthold presset.

At befri Palæstina kræver en revolution. Denne nuværende globale bevægelse, hvis den eskalerer yderligere, kan vise vejen til at opbygge de kræfter, der kan skabe en.