Regeringens umenneskelige udlændingepolitik slår alle rekorder.

Den rammer sagesløse mennesker og baner vejen for Nye Borgerlige.

Mange har haft en forventning til at Dansk Folkepartis kollaps efter folketingsvalget i 2019 ville sætte en stopper for 20 års racistisk retorik og stramninger i udlændingepolitikken. Siden 2019 har regeringen haft flertal for en mere menneskelig udlændingepolitik sammen med R, SF og Ø. Men den har valgt at fortsætte hvor Inger Støjberg slap med at umenneskeliggøre flygtninge og etniske minoriteters livsvilkår og muligheder i Danmark. 

Det er en myte at “hård udlændingepolitik”  er en taktisk nødvendighed for Socialdemokratiet for at beholde de vundne DF-stemmer og dermed regeringsmagten. Rent faktisk så mistede DF fortrinsvis stemmer til de øvrige borgerlige partier. Udlændingepolitikken og den racistiske retorik, som omgiver den, er først og fremmest en magtpolitisk nødvendighed, som har til formål at skabe splittelse så utilfredsheden vendes mod de etniske minoriteter. Desværre er racismen blevet mainstream og udbredt i alle dele af samfundet. Det bærer flertallet af Christiansborg-politikerne og medierne hovedansvaret for. Hvis racismen er en virus, så er de super sprederne.

Socialdemokratiet kunne have valgt et andet og mere menneskeligt politisk lederskab og dermed taget et medansvar for verdens 80 millioner flygtninge. Det gjorde den socialdemokratiske regering i midt halvfemserne, da den hentede omkring 20.000 bosniske krigsflygtninge til landet og sikrede dem asyl ved en særlov.

Mette Frederiksen ser ud til at have 100 procent opbakning i Socialdemokratiet til sin umenneskelige udlændingepolitik og R, SF og Ø ser ikke ud til at ville sætte foden ned overfor regeringen. Alligevel ved vi, at der i det socialdemokratiske bagland findes mennesker, som ikke er enige. Og vi ved at medlemmer af R, SF og Ø forsøger at sige fra og gøre noget. Det samme er tilfældet i fagbevægelsen.

Så når vi står sammen mod racisme og diskrimination på FN´s internationale dag mod racisme i København, Aarhus og Odense, deltager både socialdemokrater og dele af fagbevægelsen heldigvis også.

Flygtninge og etniske minoriteter er umiddelbart i skudlinjen, når den stadig mere umenneskelige udlændingepolitik ruller sig ud og fratager dem  rettigheder og muligheder. Men de rammer os alle, for det jo vores familie, venner, kollegaer, klassekammerater og naboer. Og det skaber endnu større ulighed i samfundet.

Dernæst giver det Nye Borgerlige på den yderste højrefløj og fascisterne rigtig meget vand at svømme i. For når Mette Frederiksen foreslår tvangs testning af alle borgere i Vollsmose, eller når Tesfaye allerede har frataget 200 syriske flygtninge deres opholdstilladelse, så er der fri bane for den yderste højrefløj og fascismen.

Nye Borgerliges stærke fremgang er foruroligende, især med et kommune og regionsvalg lige om hjørnet. De befinder sig på den yderste højrefløj og har tætte relationer til nyfascistiske grupper som Generation Identitær.

Gå med i demonstrationerne den 20. marts i København, Aarhus og Odense.

Støt op om Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, København og omegn, Aarhus for Mangfoldighed og Racismefri By – Odense for Mangfoldighed.

Gå med i Internationale Socialister. 

Læs også;

http://socialister.dk/11747-2/

http://socialister.dk/racismen-kommer-fra-toppen-mette-frederiksens-aabningstale-et-nyt-lavpunkt-for-udlaendingepolitikken/

http://socialister.dk/frederiksen-tesfaye-og-stoklund-svinger-pisken-ingen-etniske-minoriteter-kan-vide-sig-sikre-laengere/